Hét éremmel zárták a magyar sportolók a sárkányhajó világbajnokságot

Július 24-én vasárnap véget ért a 13. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság. Az utolsó versenynapon a Dragon Aqua legénysége kishajós senior A vegyes kategóriában állt rajthoz az 500 méteres versenytávon. A hat végigversenyzett napot követően, szoros küzdelemben, a bronz érmet szerezte meg a székesfehérvári legénység. A PTE-PEAC csapata az utolsó napon premier női és open számokban versenyeztek 500 méteren kishajóban. Az open legénység a hatodik, a női legénység pedig az ötödik helyet szerezte meg a nagydöntőben.

Tovább

Ezüstös ötödik nap a világbajnokságon

Az ötödik versenynapon a magyar legénységek ismét rajthoz áltak Sarasotában a sárkányhajó világbajnokságon, de immár 500 méteren. Délelőtt a fiatalok kezdtek az egyetemi kategóriában, ahol három időfutatmot rendeztek. A PTE - PEAC legénysége, folyamatosan javítva az időeredményeit, végül a 2. helyen végzett, és ezzel az egyetemi kategóriában a világbajnokságot 1 arany és 2 ezüst éremmel zárta. Holnap szintén 500 m-en versenyeznek, de most már 10 fős legénységekkel, nyílt és női kategóriában.

Tovább

Hall of Fame avagy a hírességek csarnoka

Az Egyesült Államokbeli Sarasotában ünnepelte a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) a kiemelkedő sikereit azoknak a férfiaknak és nőknek, akik sokat tettek a sárkányhajó sport fejlődéséért. Akár a vízen nyújtott teljesítményükkel, akár a háttérben folytatott munkájukkal, megmutatták elköteleződésüket a sport építésért és sokakat isnpiráltak arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Gratulálunk az IDBF Hall of Fame elsőként beválasztott tagjainak: Lu Jindong, Robert Wilson, Bob and Peggy Morro, Mike Thomas, Julie Doyle, Don McKenzie, Péter Járosi, Jonathan Taylor, Mike McKeddie-Haslam, Kamini Jain, Kevin McFadden.

Tovább

Negyedik nap a világbajnokságon, egy bronzérem és két értékes helyezés

Július 22-én a 4. versenynapon a magyar csapatok ismételten sikeres napot tudhadtak maguk mögött. A Dragon Aqua legénysége a Senior A kishajós vegyes futamban 200 méteren az előkelő 3. helyet szerezte meg. A PTE kishajós premier legénységeivel az open kategóriában a nagydöntőbe jutva az 5 helyet, női hajóban a 4. helyet szerezték meg a 200 méteres versenyszámban.

Tovább

A világbajnokságon bemutatkozott a PTE csapata

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által rendezett világbajnokság második és harmadik versenynapján a Pécsi Tudományi Egyetem bravúros debütálásának lehettünk szemtanúi. A legénység a második versenynap, az egyetemi vegyes kategóriában 2000 méteren az előkelő második helyet szerezte meg.

Tovább

Eredményes kezdés a sárkányhajó világbajnokságon

A floridai hagyományokhoz hűen szerepeltnek a magyar legénységek világbajnokságon. A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által 13. alkalommal megrendezett Klub Legénység Világbajnokság első versenynapját a Magyarországot képviselő Dragon Aqua SE parádés éremgyűjteménnyel zárta az Egyesült Államokbeli Sarasotában.

Tovább

Ez volt minden idők legjobb magyar Világjátékok-szereplése

A elmúlt 10 napot követően, látványos záróünnepséggel véget ért a nem olimpiai sportágak multisport versenye, amelyen 112 ország több, mint 3600 sportolója vett részt. Magyarország 27 érmet gyűjtve 11 arannyal, 7 ezüsttel és 9 bronzzal várakozáson felül teljesítve, minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-szereplését produkálta.

Tovább

Kétnapos edzőtábor a válogatott sportolóknak

A Magyar Sárkányhajó Szövetség a bő válogatott keret részére, a sikeres 2021. évi nyári és a 2022. évi téli edzőtáborokat követően, ismételten összetartó válogatott edzőtábort szervezett. Az edzőtábor célja: az ifjúsági, a premier és a senior bő válogatott keret tagjainak összetartása, fizikai teljesítőképességének, és mozgáskoordinációs készségének felmérése, fejlesztése, az egységes sárkányhajós mozgástechnika javítása, közösség fejlesztés és csapatépítés.

Tovább

Nagyhajóban 10 fő a Magyar Bajnokságon

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a szövetség a 8. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot Domboriban. A klubok nagy létszámmal képviseltették magukat az eseményen, ahol 200 és 2000 m-es távokat rendeztek, az összes korosztályban (U18, premier, senior). A pandémia elmúltával, szabadidős futamokat is rendezett a szövetség. Csodálatos idő, jó hangulat és komoly versenyek jellemezték a két napot.

Tovább

2022 Sárkányhajó Ünnep, Velence

Június 4.-én került megrendezésre, az első magyarországi hagyományos sárkányhajó ünnep, a Velencei Önkormányzat és a Magyar Sárkányhajó Szövetség együttműködésének keretében. Az eseményen sokféle programot kínáltak a szervezők. Sárkányhajó versenyek, fesztiválhangulat, kulturális előadások, előadóművészek, ázsiai ételek, fellépők, gyerekprogramok, várták a kilátogatókat Velencei Északi strandon.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság