Vissza

Az éremtáblázat harmadik helyén a magyar sárkányhajó válogatott

Csütörtökön kezdetét vette a Prága melletti racicei versenypályán a 15. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság, ahol a magyar küldöttség - a 18 nemzett között - az egyik legnagyobb létszámmal, 188 fővel képviseli hazánkat. A válogatott kitűnő versenyzéssel - 6 arany, 5 ezüst, 1 bronz éremmel - mutatkozott be a kontinensbajnokság első napján, amikor az 1000 majd az 500 méteres távokat rendezték meg.

Az éremtáblázat harmadik helyén a magyar sárkányhajó válogatott

A legfiatalabbak indították a győzelmek sorát, már az első versenyszámot arannyal zárta nagy hajóban a Junior A korosztály Mix legénysége. Töretlen erejüket mutatva a második számban, 500 méteren is győzedelmeskedtek. Az U24-es korosztály kis hajóval állt a rajtvonalhoz 500 méteren, amelyet követően szintén a legfényesebb érem került a nyakukba.

Első helyen értek célba kis hajóban a Senior B korosztály evezősei, akik 1000 méteren Mix és Open divíziókban egyarant kiemelkedően szerepeltek. A Senior A kategóriában sportolóink mindkét távot követően ezüst éremmet ünnepelhettek a nagy hajós, Mix legénységek között. 

A "király kategóriában" premierjeink folyamatos fejlődést mutatva, nagy hajóban, Mix divízióban 1000 méteren bronz, 500 méteren ezüst érmesek lettek.

A magyar válogatott legtapasztaltabb, azaz a Senior C Open legénysége míg nagy hajóban éppen csak lecsúszott a dobogóról, addig kis hajóban, Mix felállásban ezüstérmesek lettek. 

Gratulálunk sportolóinknak és legalább ilyen sikeres versenyzést kívánunk nekik a bajnokság hátralevő részére!

Pénteken a 2000 m-es versenyeket rendezik, melyben a magyarok specialisták. Ezen a távon, hosszú évek óta Európa egyik legeredményesebb nemzete vagyunk. Bízunk az eredményes folytatásban.

Az érmek korosztályonként:

1000 m
Jun A Mix standard 1.
Sen B Mix standard 1.
Sen B Női standard 1.
Sen A Mix standard 2.
Sen B Open standard 2.
Prem Mix  standard 3.
Sen C Open standard 4.


500 m
Jun A Mix standard 1.
U24 Mix small 1.
Sen B Mix standard 1.
Prem Mix standard 2.
Sen A Mix standard 2.
Sen C Mix small 2.

Összesített eredmény: 

6 db 1. Hely
5 db 2. Hely
1 db 3. Hely
1 db 4. Hely

 

További hírek

Jul.
11.
Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

A 2024-es raciecei 15. Nemzetek Közötti Európa-bajnokságon a 188 fős küldöttségből 18 egyetemi hallgató mérettette meg magát Premier és/vagy U24-es kategóriákban. Legnagyobb számban a győri Széchenyi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem diákjainak szurkolhattunk, két fő pedig a Budapesti Műszaki Egyetem, illetve az Eötvös Lóránt Tudományegyetem hallgatója. Korábban nem látott sikereket értek el sportolóink, a legeredményesebb Európa-bajnokságon van túl a teljes nemzeti válogatott.

Tovább
Jul.
10.
Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az Európa - bajnokságot követően elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen folyamatosan történelmet írtunk. A verseny négy napján keresztül vezettük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. A magyar sárkányhajó válogatott holtversenyben az éremtáblázat első helyén végzett. A 29 arany, 14 ezüst, és 5 bronz érem bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét, nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Tovább
Jul.
07.
Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

A Sárkányhajó Európa – bajnokság harmadik versenynapján a magyar válogatott 8 arany, 6 ezüst, és 1 bronz érmet szerzett amivel stabilizálta első helyét a nemzetek közötti éremtáblázaton. A 200 m-es versenynapon is sikerült minden korosztályban eredményesen szerepelni.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság