Vissza

10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Szarvason 8. alkalommal rendeztek medencés sárkányhajó versenyt. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ebben az évben is a Körös Dragon SE-t bízta meg a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság rendezésével, így a szövetség részéről jubilált a rendezvény, hiszen ez volt a 10. medencés bajnokság. 72 nevezés érkezett a rendezvényre, ahol összesen 124 futamban mérkőztek meg az ellenfelek egymással. A kategóriák változatlanok voltak az előző évekhez képest.

10.  Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság
Profi, szabadidős és egyetemi kategóriában, valamint a szarvasi versenyre jellemző, hogy a diák kategória sem marad ki a sorozatból. Általános- és középiskolások is versengtek egymással a helyezésekért. Délelőtt és ebéd után elsősorban a csoport küzdelmek zajlottak, délután már a helyosztók kerültek sorra.
Rendezvényre ismételten ellátogatnak Aradi és Temesvári sporttársaink.
Végeredmények.
Profi open (11 legénység): 1. Körös Dragon SE Szarvas „A”, 2. Dunai Sárkányok Vác „A”, 3. Hírös Kecskemét VSE „A”, 5. Körös Dragon SE „B”.
Profi vegyes (13): 1. Körös Dragon SE „A”, 2. Szeged „B”, 3. Körös Dragon SE „B”.
Profi női (10): 1. Körös Dragon SE, 2. Főnix Dragon „A” Budapest, 3. Dunai Sárkányok „A”.
Szabadidős vegyes (13): 1. Dragon Warriors Szarvas, 2. CORTEVA Dragon Team Szarvas, 3. Túri Dragon Mezőtúr, 5. Gallicoop Dragon Szarvas, 10. Ligetesek Szarvas.
Szabadidős open (9): 1. Túri Sárkányok, 2. West Sport Arad, 3. Pécsi TE-PEAC, 7. KAS Gyomaendrőd.
Szabadidős női (3): 1. Hírös Kecskemét VSE, 2. Nautic Bánát Temesvár, 3. VASárkányOK Szeged.
Egyetem kupa (3): 1. Pécsi TE-PEAC, 2. Főnix Dragon, Dunai Sárkányok.
Nebuló Kupa (6): 1. Nautic Bánát Temesvár, 2. Dunai Sárkányok „A”, 3. Vajda Péter Gimnázium Szarvas.
Kisdiák kupa (4): 1. Nautic Bánát Temesvár „A”, 2. Benka Dragons Szarvas „B”, 3. Benka Dragons „A”.

További hírek

Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
29.
NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

Tovább
Feb.
10.
A Sárkány éve a sárkányhajósok éve lesz? IGEN!

A Sárkány éve a sárkányhajósok éve lesz? IGEN!

Sportágunk múltja kínai emlékekre tekint vissza, ezért nem mehetünk el szó nélkül a Sárkány éve mellett. A kínai asztrológia szerint a mai nappal, azaz február 10-ével a Sárkány évébe léptünk át, amelyet egy igazán szerencsés esztendőnek jósolnak. A jegy a jóságot, a bátorságot, a következetességet és a kitartást szimbolizálja. Ezek a tulajdonságok jellemzik a legjobb sárkányhajósokat is. A kÍnai kultúra szerint a sárkány tavasszal az égbe szökik, repül felhőkön át, majd ősszel az óceánok legmélyébe tér vissza, megújítva ezzel az energiákat. Kívánjuk, hogy a sárkányhajó sport apraja-nagyja számára sok szerencsét, fényes eredményeket és kitartást hozzon a Sárkány éve. Lapátoljatok idén még többet, higgyétek el, megéri!

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság