Hamarosan összeáll a szegedi sárkányhajó világbajnokság végleges mezőnye

2018, a Magyar Sárkányhajó Szövetség életének meghatározó sporttörténeti éve, hiszen az idén 20 éves jubileumát ünneplő szövetség abban az elismerésben részesült, hogy a sárkányhajózás legnagyobb világbajnokságát rendezheti meg nyáron. A 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságra hazai viszonylatban még zajlanak a válogatók és a kvalifikációs versenyek, ám a résztvevői létszám, már most is elképesztő méreteket öltött, hiszen harminc ország, több mint ötezer dragonosa érkezik Szegedre. A rendkívül látványos, ingyenes sporteseményre július 17 és 22. között bárki kilátogathat, aki szeretné átélni a tüzes sárkányok látványos viadalát.

Tovább

Visa guidance

We would like to draw your attention to some important information and help you with some advice regarding visa application.

Tovább

Vedd fel a ritmust! Május 5-én ismét Dunai Regatta a rakparton!

Az idén 6. alkalommal megrendezett Dunai Regatta a legjelentősebb egyetemistáknak szervezett sport- és kulturális fesztivál, mely olyan hagyományt kelt életre a Dunán, ahol a sport és a zene szeretete összehozza a hazai egyetemek hallgatóit. A Regattán egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok mérik össze erejüket a Duna egyik legszebb szakaszán, a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között. A vízi versenyek mellett a szárazföldön látványos cheerleader show, számos sportprogram, a Sound of the University tehetségkutatónk döntőseinek koncertje, valamint szuper hazai bandák és dj-k bulija vár egészen hajnalig!

Tovább

Sárkányhajó Viadal Leányfalun

A Dunai Sárkányok Vác a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával vasárnap második alkalommal rendezte meg Leányfalun a "Medencés Sárkányhajó Viadal" évad záró versenyét. A közel 200 versenyző a hideg idő ellenére jó hangulatú, sportszerű küzdelmeket vívott. Az esemény szponzorai a Termálfürdő Leányfalu, a Livewire Team, és az Ecowian Magyarország Kft. Nekik külön köszönet hogy az eseményt színvonalát emelték. Nagy öröm, hogy a tavaly debütáló Szabó Gábor által felkészített Szigeti Sárkányok nagyot fejlődött, és kiválóan helytállt az erős mezőnyben.

Tovább

Megkezdődött az önkéntesek toborzása a nyári sárkányhajó világbajnokságra

Jelentkezzetek önkéntesnek Szeged idei egyik legmeghatározóbb eseményére, a közel 6000 fős létszámú 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságra, és ezáltal gyakoroljátok nyelvtudásotokat és szerezzetek külföldi barátokat! Garantáltan óriási élmény lesz, NE maradj le!

Tovább

Gigantikus Sárkányhajó Világbajnokság várható

Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség idén júlusban Szegeden. Most már elmondható, hogy nem várható, hanem a nevezéseket követően biztosan tudjuk, hogy Magyarországra látogatnak a világ 150 sárkányhajó klubjának legénységei. Minden idők legnagyobb Világbajnokságát rendezheti meg az IDBF (Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség), és az MSSZ (Magyar Sárkányhajó Szövetség) idén hazánkban, július 16 - 22 között.

Tovább

Sportszakmai továbbképzés a Novotelben

A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2018.02.17-én a Novotelben tartotta az éves sportszakmai továbbképzését. A rendezvényen az edzők, versenybírók és jelöltek hallgathattak aktuális témákról előadásokat.

Tovább

A Nemzeti Versenysport Szövetség évértékelő ünnepsége

2018 február 13-án a Nemzeti Versenysport Szövetség évértékelő ünnepséget rendezett a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. 50 nem olimpiai sportág legeredményesebb női, férfi versenyzőjét és csapatát díjazták.

Tovább

3. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság

Az feruár 10.-én szombaton rendezte meg Szavason, a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület és a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával a 3. Medencés Sárkányhajó Bajnokságot. A verseny ismételten sikeresen összehozta a korosztályokat, hiszen az általános iskolásoktól a seniorokig minden korosztály képviseltette magát a versenyen.

Tovább

Erős mezőny a Medencés Magyar Bajnokságon

2018.01.27-én Százhalombattán rendezte a Magyar Sárkányhajó Szövetség, a Sporthalom Kft. és a Dunafüredi Vízisport Klub az 5. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságot.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság